Butterflyventiler

Butterflyventiler hører under det man kalder for afspændingsventiler. I samme kategori kan du finde bl.a. kugleventiler, spadeventiler, skråsædeventiler, membranventiler og slangeventiler. Denne form for afspærringsventiler udmærker sig ved at være den form for ventiler, hvormed man nemt og faktisk også relativt billigt, kan styre og regulere mængden af væske eller gas i et større rørsystem eller lignende. I modsætning til en kugleventil kan man få butterflyventiler i størrelser fra DN50 mm og op til DN 1200 mm og af og til endnu større end det.

Butterflyventiler er nyttige, hvis man ønsker afspærring af rørsystemer, herunder installationer på vand- og spildevandssystemer indenfor landbrugs- og fiskeriindustri, marine og offshore samt mange andre industrielle installationer. Derudover findes der også modeller, som er udført i 1-piece design eller modeller til HVAC industrien, hvor minimal vægt er vigtig.

Hvad er en butterflyventil?

En butterflyventil består af et ventilhus og en disk, der typisk er monteret i midten af butterflyventilens hus med en indstøbt spindel. På spindlen er der monteret et håndtag til manuel betjening eller en aktuator, der kan være både pneumatisk eller elektrisk styret, for automatisk betjening. Imellem ventilhuset og disken er der monteret en tætning, der kaldes en liner. Lineren kan være udført i et elastomer materiale såsom NBR, EPDM, FMK eller silikone. Valget af lineren er vigtig for optimal og langvarig drift af en butterflyventil.

Hvorfor vælge ventiler fra KLINGER?

KLINGER Danmark er global producent og leverandør af ventiler, instrumenter, pakninger og tætninger. Vi udvikler løbende nye løsninger i tæt samarbejde med vores kunder fra marineindustrien, energisektoren, bygge & anlæg, olie & gas, den farmaceutiske industri, fødevare – og papirindustrien. KLINGER er kendt for produktion af ventiler, pakninger og vandstandsarmaturer med mere end 160 års erfaring. I de seneste år har vi udvidet forretningsområdet til også at omhandle tætninger og instrumenter til procesindustrien.

Butterflyventiler

 

Butterflyventiler


Ønsker du mere information kan du altid få fat på os via + 45 43 64 66 11 eller ved at skrive til info@klinger.dk.