Differenstryk

Hos KLINGER Danmark forstår vi godt, at udtrykket differenstryk måske ikke er er blandt dine spidskompetencer. Det er ikke et emne man umiddelbart bruger aftenen på at læse op på, og derfor har vi sat os for at gøre arbejdet for dig. Vi har sat os ind i alt der er værd at vide om differenstryk. Så slipper du for det.

Hvad er differenstryk?

Differenstryk defineres som trykværdien mellem to trykværdier. Måling af differenstryk angiver forskellen mellem fjernvarmens fremløb og returtryk ved forbrugerens tilslutning til fjernvarmenettet. Det kan lyde enormt teknisk for udenforstående, og det er det måske også. Men differenstryk anvendes i flydende systemer, til beregning af forskellen på tryk forskellige steder i det pågældende system.

Med differenstryk kan du for eksempel måle trykniveauerne på forskellige punkter i et vandrør. I nogle tilfælde af differenstryk kan der også måles forskellen mellem og afgangstryk i centralvarmeanlæg. I så fald betegnes begrebet også sommetider som tryktab eller trykfald i stedet for differenstryk.

Differenstryk? Få hjælp hos Klinger

Der er en lang række af faktorer der spiller ind, når differenstryk skal måles. Det er ikke noget man bare lige gør derhjemme af sig selv. Det kræver ekspertise og viden, idet det er et kompliceret stykke beregning af flowet i systemet. En række af elementer kan påvirke den endelige måling, og det er vigtigt at huske dem alle.

Hos KLINGER Danmark hjælper i gerne vores kunder med at huske alle disse elementer og faldgruber. Vi er stolte af vores mere end 100 års erfaring og know-how, som vi dagligt bruger til at servicere mere end 80 forskellige lande. Vi tror på at god viden skal deles med andre, og vi glæder os til også at dele den med dig.

Lær mere

Du er altid velkommen til at kigge rundt på vores hjemmeside for nærmere info om differenstryk og vores mange andre produkter. Du kan også tage kontakt til os på telefon 43 64 66 11 eller mail. For nærmere info, se vores kontakt side.

Differenstryk

 

Differenstryk

 


Ønsker du mere information kan du altid få fat på os via + 45 43 64 66 11 eller ved at skrive til info@klinger.dk.