Elektriske aktuatorer

En aktuator, er en styringsenhed, der modtager et relativt svagt kommandosignal og omsætter det til en kraftig mekanisk handling i et system, der kan være automatiseret eller fjernbetjent. Aktuatorer bruges der, hvor der er behov for enten mekanisk eller elektronisk styring. For eksempel er de nyttige i produktionsanlæg, kemiske procesanlæg, samt i motorer og i andet maskineri.

En elektrisk aktuatorer er enheder, der konverterer den roterende bevægelse fra en motor med lav spænding til en linær bevægelse – det vil sige tryk og bevægelser.

På denne måde kan man ved blot et enkelt tryk på en knap, gøre det muligt at løfte, vippe, skubbe, justere eller trække tunge og genstande, der er svære at komme til.

Hvad kan man bruge elektriske aktuatorer til?

En elektrisk aktuator består af en motor, et gear og en spindel med møtrik. Elektriske aktuatorer giver en sikker, lydløs og ren bevægelse med en præcis styring af den linære bevægelse. De udnytter energien meget effektivt og har også en lang levetid. Samtidigt har de kun et begrænset behov for vedligeholdelse.

Når man skal installere elektriske aktuatorer, er det meget lettere end for eksempel hydrauliske systemer, da de fylder betydeligt mindre, og hverken har pumper eller slanger. Der er mulighed for at tilpasse aktuatorer til specifikke behov og dermed sikre velfungerende løsninger, der anvendes i mange forskellige situationer i en bred vifte af applikationer og produkter.

Mange typer af aktuatorer

Aktuatorer kan konstrueres på mange måder, hvilket derved resulterer i mange forskellige funktioner. De mest almindeligt anvendte typer er: Elektromekaniske, hvori et elektrisk signal bliver omformet til moment eller kraft. Endvidere findes der hydrauliske og pneumatiske, hvori et elektrisk eller pneumatisk signal bliver omformet til en mekanisk bevægelse. Aktuatorer har ofte indbyggede sensorer, der gør det muligt at forbedre deres funktion ved hjælp af tilbagekobling.

Elektriske aktuatorer

Elektriske aktuatorer

 


Ønsker du mere information kan du altid få fat på os via + 45 43 64 66 11 eller ved at skrive til info@klinger.dk.