Kuglehaner

Hvad er kuglehaner egentlig? Og hvad er deres formål?

Kuglehaner kan bedst beskrives som en type quarter-turned hane, som bruger en hul, perforeret, og drejelig kugle, til at kontrollere tilstrømningen gennem den. Kuglehaner er åbne når kuglens hul er i tråd med tilstrømningen, og den er lukket når den er drejet 90 grader af hane håndtaget. Håndtaget ligger fast justeret med tilstrømningen, når den er åben, mens det er vinkelret når det er lukket. Dette gør det nemt at se, hvordan kuglehanens status er. Selve kuglen, der sidder inde i kuglehaner, er langtidsholdbar, og gør sit job selv efter lang tid uden at have været i brug. Disse aspekter, og kvaliteter gør kuglehaner til det rette valg for dig, i forbindelse med afluknings og kontrol applikationer.

Anatomien bag kuglehaner

Grundet kuglehanens bekvemme brug I praksis, reparation, samt alsidighed, førte det til massivt brug i diverse industrier gennem årene. Kuglehaner kan støtte tryk på op til 1000 bar, samt temperaturer op til 400 grader. Dette er dog ikke alle kuglehaner, men selvfølgelig afhængig af dets design, og hvilke materialer der er brugt i konstruktionen. Størrelserne varierer, men er typisk mellem 0.5 – 120 centimeter. Selve støbningen af hanen er lavet af enten plastik, metal, eller keramisk metal. Ydermere er kuglen i kuglehanerne ofte overtrukket med chrom for at forlænge holdbarheden.

Nu har vi nævnt en masse fordele ved kuglehaner, men der findes selvfølgelig også en ulempe eller 2. Kuglehaner optager vand når den står i en aflukket position. Hvis dette vand bliver udsat for meget kulde, og det derfor fryser, så kan siderne gå i stykker. Dette er fordi isen vil udvide selve kuglehanen. Det er dog ikke værre end at det kan løses ved at være præventiv og proaktiv, og indlægge en form for varme isolering.

Findes der flere slags kuglehaner?

Vi bliver tit stillet spørgsmålet om der findes flere slags kuglehaner, og det gør der rent faktisk.

Selvom selve funktionen, og formålet bag brugen af diverse kuglehaner er den samme, så findes der 5 forskellige slags kuglehaner.

• Single body kuglehaner • Three piece body kuglehaner • Split body kuglehaner • Top entry kuglehaner • Svejsede kuglehaner

Som sagt udfører alle de ovenstående kuglehaner egentlig samme opgave, nemlig at kontrollere tilstrømningen. Det punkt de ovenstående kuglehaner primært skiller sig ud fra hinanden på, er den måde selve hylsteret som holder på kuglen, er produceret og samlet fra producentens side af.

Her hos Klinger er vi udmærket godt klar over at det godt kan blive lidt teknisk, men vi håber alligevel at i har fået bedre styr på diverse kuglehaner, og funktionen bag dem. Vi producerer desuden en masse andre produkter, der måske kan have interesse og du skal være mere en velkommen til at gå på opdagelse på vores hjemmeside.

Ligger I inde med yderligere spørgsmål, så er i altid velkommen til at kontakte os på salesvalves@klinger.dkeller på telefonnummer 43646611.


Ønsker du mere information kan du altid få fat på os via + 45 43 64 66 11 eller ved at skrive til info@klinger.dk.