Niveauvippe

Hos Klinger har vi et bredt sortiment på alle vores produkter, og selvfølgelig har vi også et stort udvalg når snakken falder på niveauvippe. Men hvad bruger man egentlig en niveauvippe til, og hvad er formålet?

Her på denne side vil vi forsøge at gøre dig lidt klogere, når emnet hedder niveauvipper.

Selve hovedformålet ved at erhverve sig en niveauvippe er at justere beholdningen af vand i dine opbevaringstanke helt optimalt. En niveauvippe sørger for at regulere vandniveauet helt automatisk, hvilket er en stor fordel for dig.

Hvordan er en niveauvippe konstrueret?

Hvordan virker en niveauvippe så i praksis? Selve niveauvippen er et forholdsvis lille apparat der kan være lavet af forskellige slags materialer, oftest polypropylen eller neopren. Normalt ser man disse apparater være forbundet til et rør eller en vægt, som sidder cirka 25-30 centimeter fra apparatet. Formålet ved dette er udelukkende for at holde det i position når det ligger i opbevaringstanken.

Inde i dette apparat er der lavet en mekanisk on og off switch som skal hjælpe med at deaktivere pumpen når det er nødvendigt. Man finder også en kugle inden i niveauvippen, som ved lav vandstand befinder sig langt væk fra denne udløser. Så snart at vandstanden stiger til det niveau du har sat din niveauvippe på, vil denne kugle bevæge sig ned mod udløseren, ramme den, og derved slå pumpen fra.

Disse niveauvipper er meget nemme at regulere efter det givne behov. Du kan enten sænke niveauvippen til det ønskede niveau, eller hejse den. Alt dette kan gøres nemt og bekvemt fra toppen af tanken, uden at skulle komme i kontakt med indholdet i din opbevaringstank.

Ting at være ekstra opmærksom på

Det er meget vigtigt at være opmærksom på at de fleste niveauvipper man selv kan købe i diverse butikker, primært er designet til brug i septiske tanke som ikke har de store sikkerhedskrav eller foranstaltninger når det kommer til eventuel forurening af indholdet. De er ikke designet til brug i opbevaringstanke der har til formål at opbevare drikkevand. Disse niveauvipper til septiske tanke indeholder store mængder af kviksølv, hvilket ikke er noget problem i septiske tanke. Hvis du bruger sådan en niveauvippe i tanke med drikkevand derimod, og din niveauvippe kommer til at lække, så står du overfor et stort problem hvis der flyder kviksølv ud i vandet.

Vi ved at det ikke er alle der er niveauvippe eksperter, så vi håber at denne forklaring har givet dig et lidt bedre indblik i hvad formålet ved en niveauvippe er, samt hvilke forholdsregler man skal tage, afhængig af hvilken hensigt man har med sine opbevaringstanke.

Hvis du har yderligere konkrete spørgsmål til brugen af niveauvipper, eller bare vil have et godt råd, så er du altid velkommen til at kontakte Klinger på 45 43 64 66 11, eller via vores kontaktformular her på vores hjemmeside. Vi står altid klar med en hjælpende hånd.

niveauvippe

 


Ønsker du mere information kan du altid få fat på os via + 45 43 64 66 11 eller ved at skrive til info@klinger.dk