Pressostater

Pressostater har altid været vigtige for overvågningen af rørsystemer, der indeholder hydraulik- og kølevæsker. Mange pneumatiske systemer er også sikret med en trykafbryder.

Hvad er pressostater?

Pressostater kan helt enkelt defineres som en form for kontakt eller switch, der ved brug lukker en elektrisk kontakt, når et bestemt tryk er nået. Pressostater kan reagere ved både trykindfald og trykstigning. Pressostater konverterer et målt tryk til et elektrisk skiftesignal, som kan viderebehandles af et styresystem.

Mekaniske pressostater konverterer procestrykket til et elektrisk signal via en mekanisk bevægelse. Det mekaniske tryk overføres til en bevægelse, der aktiverer en skiftekontakt. Fordelen ved pressostater af denne slags er, at det er en enkel konstruktiv, der ikke stiller krav til forsyningsspænding. Der er ingen elektrisk forsinkelse, og prisen er ganske attraktiv i forhold til investering og installation.

Elektriske pressostater er opbygget som en tryk-transmitter. De består af en trykfølsom sensor, der påvirkes af procestrykket. Når dette sker, deformeres sensoren en smule og omformes til et elektrisk signal, som er proportionelt med procestrykket. Fordelen ved pressostater af denne type er, at output- og skiftefunktionen er meget fleksibel. Der er ingen bevægelsedele, og der er utrolig høj pålidelighed. Det er samtidig den slags pressostater, der er de mest langtidsstabile, og så er de resistente over for stød og vibrationer.

Hvilken slags pressostater skal jeg vælge?

Det er svært at sige, hvilke pressostater du skal vælge - det er nemlig svært at se ind i fremtiden. Men hos KLINGER ser vi ingen tegn på, at den ene slags pressostater vil gå hen og uddø til fordel for den anden. Det vil være et spørgsmål om kvalitet og omkostninger, og der er så høj en innovationsfaktor, at markedet nok skal udvikle sig for eftertiden også.

Lær mere

 

Du er altid velkommen til at kigge rundt på vores hjemmeside for nærmere info om pressostater og vores mange andre produkter. Du kan også tage kontakt til os på telefon 43 64 66 11 eller mail. For nærmere info, se vores kontakt side.


Ønsker du mere information kan du altid få fat på os via + 45 43 64 66 11 eller ved at skrive til info@klinger.dk