Skydeventiler

Skydeventiler er et effektivt redskab at bruge til alle slags applikationer. Det er muligt at bruge skydeventiler både til nedgravnings, såvel som oven jords installationer. På denne side vil vi prøve at gøre jer klogere på betjeningen, såvel som diverse komplikationer og hvilke ting man skal være opmærksom på.

Den ventil de fleste mennesker er bekendt med, er den der sidder på dit cykeldæk. Formålet med denne er at regulere luft gennemstrømningen til dækket. Princippet er lidt det samme med en skydeventil, dog bør skydeventiler ikke anvendes som reguleringsventiler. En skydeventil er designet til enten helt åben, eller helt lukket betjening. Formålet er en komplet afspærring.

Hvordan fungerer skydeventiler i praksis?

Selve betjeningen af en skydeventil forgår på følgende måde:

Processen forgår ved at selve spindlen roterer for enten at lukke ventilen, eller åbne den. Når spindlen roterer i urets retning, så bliver den lukket. Dette kaldes CTC. Hvis den roteres mod urets retning, så bliver den åbnet, og dette kaldes CTO. Processen når denne spindel betjenes forgår ved at selve skyderen bevæger sig enten i opadgående retning, eller nedadgående retning.

En skydeventil bliver oftest brugt når det er nødvendigt med et minimalt tryk tab, og fuldt gennemløb.

En skydeventil går under kategorien, multi-turn ventil. Hvad betyder dette så? Det betyder i bund og grund at selve betjeningen af ventilen sker ved hjælp af en gevindskåret spindel. Med arbejde i diverse rør kan der forekomme komplikationer, og en af dem er vandslag. Dette bliver dog forhindret ved brug af skydeventilen, grundet den langsomme betjening der sker når ventilen går fra en åben til en lukket position.

Hvis man står overfor en åbning af større skydeventiler ved høje differenstryk, så kræver det oftest brug af yderligere en ventil, nemlig en trykudligningsventil. Denne skal bruges for ikke at risikere at der kommer eventuelle rivning af tætningsfladerne.

Forskellige typer skydeventiler

Der findes ikke kun 1 slags skydeventil, men flere forskellige, til alskens opgaver. Her til sidst på siden vil vi prøve at forklare om et par af dem.

• Skydeventiler med stigende spindeldesign

På denne er den stigende spindel fikseret til skyderen, således at ventilen vil stige og falde når den bliver betjent. En fordel ved dette er at det giver en synlig indikation af positionen på ventilen. Denne type ventil er specielt egnet til diverse oven jords installationer.

• Skydeventiler med ikke stigende spindeldesign

Disse ventiler er selve spindleren fikseret til ventilen, og ikke skyderen. De fylder mindre eftersom selve spindlen er inden i ventil huset. Disse skydeventiler med ikke stigende spindel design er både egnet til oven, og under jords installationer.

Eftersom du er nået herned, så håber vi at du er blevet klogere på diverse skydeventiler. Hvis du stadigvæk undres, eller har spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os salesvalves@klinger.dk, eller ringe til os på 45 43 64 66 11.


Ønsker du mere information kan du altid få fat på os via + 45 43 64 66 11 eller ved at skrive til info@klinger.dk.