Termoelement

Hos KLINGER Danmark satser vi altid på at have et stort udvalg af varer til vores kunder. Det gælder også, når det handler om typer af termoelement og tilbehør til disse temperaturmålinger.

Historien om et termoelement

Tilbage i 1821 opdagede fysikeren Thomas Seebeck, at når to ledninger i forskelligt metal blev tilsluttet i begge ender, og varmen blev anvendt til en af disse ledninger, flød en elektrisk strøm kontinuerligt gennem kredsløbet. Dette var en afgørende opdagelse, og i dag kaldes det da også Seebeck-effekten. Et termoelement er en elektrisk leder, bestående af 3 sammenføjede metaltråde. Den midterste tråd er et andet materiale end de to yderste. Hvis der opstår forskellige temperatur ved de to sammenføjningspunkter, vil det skabe den elektriske spænding Thomas Seebeck opdagede, på nogle mikrovolt.

Hvad bruges et termoelement til?

Et termoelement benyttes til temperaturmåling, og anvendes i elektroniske og visse mekaniske kredsløb. Og selvom det lyder som et relativt simpelt udstyr, så er der mange faktorer som skal tages i betragtning, når det installeres og bruges. Det gælder uanset hvor et termoelement skal bruges, for eksempel til måling af temperaturen i ovne eller ved udstødningstemperatuer på dieselmotorer og gasturbiner.

Et termoelement findes altså mange steder i vores dagligdag. Derfor er der heller ikke et endegyldigt svar, når talen falder på hvilket termoelement og hvorfor. Det afhænger af mange faktorer, som vi hos KLINGER Danmark ikke kan besvare, uden at kende din situation lidt nærmere. Derfor er du også altid velkommen til at ringe eller maile os med spørgsmål og forespørgsler. Vi har samlet set mere end 130 års erfaring med termoelement og andre emneområder inden for branchen, og lover at give dig et brugbart og uddybende svar.

Lær mere

Du er altid velkommen til at kigge rundt på vores hjemmeside for nærmere info om termoelement og vores mange andre produkter. Du kan også tage kontakt til os på telefon 43 64 66 11 eller mail. For nærmere info, se vores kontakt side

termoelement

termoelement


Ønsker du mere information kan du altid få fat på os via + 45 43 64 66 11 eller ved at skrive til info@klinger.dk