VIDENSCENTER

  • Konfiguration og dokumentation i ”skyen”

Konfiguration og dokumentation i "skyen"

Skrevet af Morten B. Jensen, Product Manager – Instrumenter hos KLINGER Danmark

Nye cloud-baserede software løsninger gør det lettere at samarbejde om projekter hvor målepunkter skal konfigureres og dokumenteres.

At få konfigureret det korrekte måleinstrument til den aktuelle opgave kan være en lidt omstændelig procedure, da mange optioner og kombinationsmuligheder, for de enkelte instrumenttyper, gør at den produktkode som identificerer måleinstrumentet kan blive endog meget lang. For udefrakommende kan det virke noget ”kryptisk” - og en smule unødvendigt – at en simpel trykmåler skal have en varekode på 10…12 karakterer. Koden benyttes dog til at identificere produktet og indeholder alle informationer om materialer, tilslutninger etc.

I dag findes der mange forskellige software værktøjer, udviklet af forskellige leverandører, der kan hjælpe til med at definere og konfigurere instrumenter fra netop din foretrukne leverandør.

Konfiguration og dokumentation i et og samme værktøj

Honeywell løfter nu deres værktøj op i skyen – og med den nye cloud baserede software, ”Application and Validation Tool” (AVT), får brugeren nu mulighed for at dele konfigurationer med andre (f.eks. i en projektgruppe), få instrumenterne indstillet på fabrikken efter kundespecifikke ønsker, og, ikke mindst, så klargøres slutdokumentationen i form af datablade med alle – for instrument og proces – relevante data angivet.


Fig. 1 – Honeywell Application & Validation Tool er gratis at bruge


Selve konfigurationen foregår på en let forståelig måde, hvor der først vælges måleprincip, så defineres de grundlæggende parametre/funktioner, hvorefter mulige valg stilles til rådighed for brugeren. Valgene anskueliggøres grafisk idet komponenten ”bygges” mens der vælges – er det en niveaumåling der skal konfigureres viser en lille isometri den anbefalede placering af målepunktet.

Efter endt konfiguration ”godkendes” valget og instrumentet lagres i ”skyen” med en unik adresse, så det altid kan kaldes frem igen og anvendes til:

  • Beregning og visning af målenøjagtigheder ved de opgivne driftsbetingelser
  • Deling med andre i en eventuel projektgruppe
  • Prisforespørgsler til leverandøren.
  • Bilag i forbindelse med en evt. bestilling – eventuelle kundespecifikke opsætninger kan så overføres til instrumentet under produktionen.
  • Slutdokumentation i form af datablade for det enkelte instrument – eksporteret enten i MS Excel format eller i PDF-format for direkte udskrivning
Fig. 2 – Valgene illustreres grafisk under konfigurationenFig. 3 – Ved niveaumåling illustreres montagen på en isometrisk tegningFig. 4 – Konfigurationer lagres i skyen og deles let i en projektgruppeFig. 5 – Slutdokumentation kan eksporteres enten i MS Excel format eller i PDF-format


AVT softwaren er gratis at bruge og kan tilgås på adressen https://config.honeywellsmartline.com/

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

 

Ok