VA flowmåler helt i metal

17. september 2020

Hos KLINGER udvider vi løbende vores program indenfor flowmåling, og vi kan nu introducere en mekanisk flowmåler til væske og gas – udført helt i metal.

Måleren er en VA (Variabel-areal) flowmåler, der fungerer efter flyderprincippet. Den består af et lodret konisk målerør, der er i metal (rustfri stål). Inden i røret er der en kegleformet flyder, der kan bevæge sig frit op og ned; flyderen kan være fremstillet af flere forskellige materialer og er udformet til at passe til den pågældende applikation, hvor den skal bruges. Ved en konstant flowhastighed stabiliseres flyderens placering, hvor opdriften er afbalanceret så flow kraften der påvirker flyderen, er lig med tyngdekraften der påvirker denne. Det aktuelle flow kan nu aflæses som flyderens position i målerøret.

Klinger SH250                                                          

I Klinger SH250 flowmåleren er flyderen forsynet med en magnet så placeringen kan overføres til en mekanisk indikator uden mediekontakt. Systemet kan let udvides kontakter til alarmindikering og/eller en vinkeltransmitter for analogt udgangssignal.

Måleren leveres i dimensioner fra DN 15 til DN 150mm hvilket dækker måling af vandflow fra 2,5l/h op til 150.000l/h. Måleområdet for den enkelte dimension er således en kombination af flyderens vægt/udformning, målerørets konus og mediets vægtfylde også har indflydelse.

Måleren monteres normalt vertikalt – med flowretning nedefra og op, men en speciel version for horisontal montage kan leveres. I sidstnævnte benyttes et fjedersystem til at give den en modkraft der svarer til tyngdekraften i det vertikale system.

Klinger SH250 tilbyder dig således:

  • Ingen krav til ind­ / udløbsstræk
  • Medieberørte dele Rustfri stål (vælg mellem AISI 304 eller 316)
  • Ingen krav til strømforsyning (gælder dog ikke udgaven med transmitter)

Med Klinger SH250 får du en flowmåler til væske eller gas, der kan anvendes til måling af de fleste medier i et typisk måleområde på 10:1 – til en attraktiv pris.

 

Se mere her >>>